starnet/themes/editable/kop.jpg Raad van Kerken Borne Hertme Zenderen

Columns archief
NDA

Verbindingsfestival

Het is bijna zover! Zo voelt het. En zo is het ook. 31 oktober nadert.

In januari kwam het idee om op deze datum iets bijzonders te gaan organiseren, omdat het dan precies 500 jaar geleden is dat Martin Luther's 95 stellingen openbaar werden. Dat ging niet zo spectaculair en heldhaftig als veel geschiedenisboekjes het vertellen, maar toch: deze datum is de geschiedenis ingegaan als 'Hervormingsdag', het begin van de protestantse Reformatie.

Als Raad van Kerken en daaraan verbonden pastores bedachten we om op deze datum een Verbindingsfestival te organiseren. Geen Reformatorische triomf. Dat zou ook wel erg ongepast zijn in een overwegend Rooms Katholieke omgeving. Geen accent op wat scheidt, maar op wat verbindt. Geen kerkdienst met gebeden en kerkelijke liederen, maar een programma dat over Verbinding gaat. Niet in een kerkgebouw, maar op een plaats die in onze Bornse samenleving een belangrijke plek inneemt als plaats van samenkomst: het Atrium van het Dijkhuis. Als Raad van Kerken en pastores organiseren we een festival voor héél de Bornse, Zenderense en Hertmer samenleving. En iedereen is van harte welkom!

De breedte van onze plaatselijke samenleving zal ook duidelijk naar voren komen in het programma.

Een groep enthousiaste zangers en zangeressen vormt een gelegenheidskoor, dat onder leiding van Barend Slettenaar drie liederen ten gehore brengt die gaan over Verbinding. Eén daarvan in het Twents, dat geeft een mooi regionaal accent aan het internationale lied 'Alle Menschen werden Brüder”.

Het programma begint om 18.30 uur en duurt tot ongeveer 20.30 uur. Wij zorgen niet alleen voor een verrassende inhoud, maar ook voor een drankje en een hapje.

Het is bijna zover! Zo voelt het en zo is het. Het Verbindingsfestival nadert. Laten we er MET ELKAAR iets prachtigs van maken!

Raad van Kerken Borne, Hertme en Zenderen

pagina gewijzigd op 18-10-2017