starnet/themes/editable/kop.jpg Raad van Kerken Borne Hertme Zenderen

Columns archief
NDA

Oecumenische viering op 28 januari 2018 in de Oude Kerk in Borne

Op de laatste zondag van de Week voor Gebed van de Eenheid vieren we met elkaar een soort bevrijdingsfeest. ‘Recht door zee’ is het thema dat is aangereikt door christenen uit de Cariben. Voor deze christenen is het verhaal over Israël’s doortocht door de Rode Zee een bevrijdingsverhaal bij uitstek. Het is ook hún bevrijding. Dat is dan ook één van de verhalen die we die ochtend zullen horen.

Het koor MIX uit Zenderen zingt voor en met ons. U wordt van harte uitgenodigd om mee te vieren. Ook voor de kinderen is er plek in deze viering.

Voorgangers zijn ds. Carla Borgers en de heer Jan Cuppen. Aanvang: 10.00 uur.

Raad van Kerken Borne, Hertme en Zenderen

Uitnodiging sobere Solidariteitsmaaltijd

De 40 dagentijd begint op woensdag 14 februari. Het is een tijd van bezinning en van versobering. Een tijd waarin al vele jaren de sobere solidariteitsmaaltijd wordt georganiseerd. Het thema van deze bijeenkomst is "Tevreden met minder, levert meer op". Tijdens deze maaltijd zal brood en water worden genuttigd, maar daarnaast is er een korte liturgie en er is volop de gelegenheid om met elkaar in gesprek te gaan. Na afloop is er een collecte voor de Noodopvang Asielzoekers.

De bijeenkomst vindt plaats op vrijdag 23 februari 2018 in de Stefanshof, gelegen aan de Grotestraat te Borne d.i. naast de Stephanuskerk.

Tijd: 18.00-19.00 uur.

U bent van harte welkom.

Voor meer informatie kunt u terecht bij Dini Menheere (tel 074-2663814).

De voorbereidingsgroep: Rie Koetse, Zuster Josephine, Albert Lennips, Truus van Otten  en Dini Menheere.

pagina gewijzigd op 10-01-2018